PRODUKTNYHET: Nu hittar du Stockholm i Korg Gadget

Vi skrev för några veckor sedan om att Svenska Propellerhead släppt sin första VST-plug, i form av synten Europa, som hämtats från Reason. Nu kommer nästa migrering från Reason. Denna gång är det en omarbetad variant av Dr. Octo Rex Loop Player, som fått namnet Stockholm By Reason, som återfinns i Korgs mjukvarupaket Korg Gadget.

PRODUKTNYHET: Virtuella transformatorer från Kazrog

Amerikanska plugin-tillverkaren Kazrog har blivit ett populärt val bland många som letar efter dist och overdrive pluggar. Bland annat har pluggen KClip, som emulerar analog överstyrning och saturation, rönt stora framgångar bland mixare och mastrare världen över. Nu släpper de en ny plugg, True Iron, som emulerar olinjäriteter i transformatorer.

TEST: Arturia V Collection 6

Det har inte gått mer än något år sedan Arturia släppte version 5 av sitt paket med mjukvaruinkarnationer av gamla åtråvärda syntar och klaviaturinstrument. Rätt nyligen dök så uppföljaren upp, mer eller mindre som en blixt från klar himmel. Kan måhända IK Multimedias små tjuvnyp i form av Syntronik fått våra vänner i Grenoble att påskynda lanseringen av Arturia V-Collection 6?

GUIDE: Ytterligare några pluggar du inte kan leva utan

Efter den förra artikeln i serien ”Tio pluggar du inte kan leva utan” fick Musikermagasinets redaktion en massa mejl från läsare som hade synpunkter på innehållet i artikeln. Många tyckte förstås att det bara var trams, men det fanns ändå tillräckligt många som uppskattade det för att vi skulle våga oss på en efterföljare.

PRODUKTNYHET: Korrigera högtalarna med Waves

Israeliska Waves Audio lanserade den första kommersiella pluggen någonsin redan 1992, när de släppte EQ:n Q10. Sedan dess har de släppt över 150 plugins och är idag ledande inom DSP-teknik för ljud. Nu släpper de TRACT, som tillsammans med Rational Acoustics mjukvara ger snabb och enkel korrigering av högtalare.