PRODUKTNYHET: Cort fyller på Gold-serien med ny akustisk gitarr

PRODUKTNYHET: Cort fyller på Gold-serien med ny akustisk gitarr

Kompletterar de två tidigare lanserade dreadnought- och orchestra-varianterna med Grand Auditorium-modell. 

Gold-serien akustiska gitarrer, som avtäcktes i maj i år, får nu ett tredje tillskott: Gold A6. Storleksmässigt placeras den mitt emellan dreadnoughten Gold D6 NAT och orchestra-versionen Gold O6 NAT.

Gitarren är tillverkad i solid sitkagran (lock), mahogny (rygg och sidor) och ebenholts (greppbräda), varav locket har behandlats med tillverkarens relikeringsteknik, Aged to Vintage (ATV) som hävdas luckra upp ljudet mer och mer över tid. 

Elektroniken kommer från Fishman, närmare bestämt Flex Blend-systemet med en kondensatormikrofon placerad under stallet. På huvudet har man monterat dit stämskruvar av typ Deluxe Vintage Gold Tuners. 

PRIS: 1 049,99 DOLLAR
TILLVERKARE: CORT GUITARS, WWW.CORTGUITARS.COM

PRODUKTNYHET: TC Electronic pumpar ut åtta gitarrpedaler

PRODUKTNYHET: TC Electronic pumpar ut åtta gitarrpedaler

PRODUKTNYHET: Toontrack släpper death metal-paket

PRODUKTNYHET: Toontrack släpper death metal-paket