PRODUKTNYHET: TC Electronic pumpar ut åtta gitarrpedaler

PRODUKTNYHET: TC Electronic pumpar ut åtta gitarrpedaler

Avtäcker overdrive, fuzz, distortion, chorus, tremolo, med flera... 

Är det någon som ens hunnit känna på fjolårets oktobersläpp omfattande 13 pedaler? Nåja, det är inget som TC Electronic har i åtanke, utan rullar nu ut åtta helt nya askar av olika slag: overdrive, fuzz, distortion, chorus, tremolo, octaver, auto-swell och noise gate. 

Gain-sektionen

Här har vi en trio som tillverkaren hävdar kunna skaka om ordentligt. Medan El Mocambo Overdrive emulerar en förstärkare med plattan i botten och ska ge mellanregistret en ny lyster, påstår man att Honey Pot Fuzz är av den karaktär som anhängare av 90-talets alt-rock signerad The Black Keys och The White Stripes lär gå i gång på. Och vad gäller den sistnämnda, Eyemaster Metal Distortion, är den med sitt simpla två-reglage-upplägg nog tämligen självförklarande. Favoriserar man svensk death metal, ska denna vara en given pjäs. 

Modulation

Vad vi har här är en chorus-, en tremolo- och en oktavpedal, i ordningen de är uppställda, som sträcker sig från 3rd Dimension Chorus 80-talsklingande toner, till Choka Tremolos spännvidd som tycks täcka subtila effekter till rejält uppvriden surfrock, och slutligen Nether Octaver, som marknadsförs som en snabb åtkomst till vintage-ljudande toner. 

Och slutligen...

Genom Crescendo Auto Swell återkallar man, eller åtminstone inspireras enormt av en av 80-talets mest eftersökta och sällsynta effektpedaler, nämligen Boss SG-1 Slow Gear. Och det svallande, smekande ljudet är i ärlighetens riktigt njutbart. Rör vi oss vidare till Iron Curtain Noise Gate säger TC att pedalen är "your one-stop solution to keep you guitar tone nice and tidy."

PRIS: 49 EURO/STYCK
TILLVERKARE: TC ELECTRONIC, WWW.TCELECTRONIC.COM

PRODUKTNYHET: Kirk Hammett fortsatt trogen ESP:s Ouija

PRODUKTNYHET: Kirk Hammett fortsatt trogen ESP:s Ouija

PRODUKTNYHET: Cort fyller på Gold-serien med ny akustisk gitarr

PRODUKTNYHET: Cort fyller på Gold-serien med ny akustisk gitarr