PRODUKTNYHET: Kirk Hammett fortsatt trogen ESP:s Ouija

PRODUKTNYHET: Kirk Hammett fortsatt trogen ESP:s Ouija

Metallica-gitarristen tilldelas nu två limiterade yxor i serien. 

ESP:s Ouija-signaturer har varit en vanlig syn i Hammetts gitarrstall i många, många år. Trogen, som han är, släpps nu två modeller med det karakteristiska, andeväckande brädet som motiv. 

Inleder vi med den högst prissatta varianten, ESP KH Ouija Natural, är virkesvalen ett lönnlager ovanpå neck-through-kropp i al, följt av tredelad, U-formad hals med greppbräda i ebenholts. Ett låsbart svajsystem av typ Floyd Rose Original hänger på, samt Gotoh-stämskruvar EMG 60/81-humbuckers. Väljer man att punga ut 12 000 dollar för ett av dessa 25 exemplar, packar man även med ett Ouija-designat case, certifikat, byggschema och ett foto på gitarristen. 

ESP KH Ouija Natural

För en betydligt mindre slant på 1 399 dollar, kan man kassera in en LTD KH Ouija Natural. Även här består materialen av lönn och al, förutom greppbrädan som är tillverkad i Macassar Ebony. Mickarna är av samma modeller, dock inte lönntäckta likt varianten ovanför. Paketet är heller inte lika späckat, som innefattar case och certifikat. Dock finns LTD:n i desto fler exemplar, nämligen 666 stycken. 

PRIS: ESP: 12 000 DOLLAR, LTD: 1 399 DOLLAR
TILLVERKARE: ESP GUITARS, WWW.ESPGUITARS.COM

DAGENS SKIVSLÄPP: Converge – The Dusk in Us

DAGENS SKIVSLÄPP: Converge – The Dusk in Us

PRODUKTNYHET: TC Electronic pumpar ut åtta gitarrpedaler

PRODUKTNYHET: TC Electronic pumpar ut åtta gitarrpedaler