RECENSION: U2 – Songs of Experience

RECENSION: U2 – Songs of Experience

Irländarnas urusla form intakt.

U2
SONGS OF EXPERIENCE
INTERSCOPE
ROCK

broken.png
 

Chansen att den uråldriga rockkvartetten lyckas skifta uppmärksamheten till materialet på sin fjortonde studioplatta under jubileumsturnén för det i år 30-åriga genombrottet The Joshua Tree är minimal. Oavsett vilket nytt spår som inkluderas i setlisten, kommer det i skenet av Where the Streets Have No Name och With or Without You framstå som total solförmörkelse. Songs of Experience är allt annat än en utstickare, och kommer pröva tålamodet hos den mest inbitne.

Att färdas genom de inledande spåren Lights of Home och You're the Best Thing About Me ger en tydlig bild av en grupp som har svårt att släppa sina rötter. Och över 30 år efter bandets vassaste låt genom tiderna, New Year's Day, finns det något torrare än att höra bleka derivat av The Edges effektpräglade klinkande gitarrplock, basisten Adam Claytons fullkomliga stagnation, eller råklyschiga rader från musikindustrins mest överskattade vokalist? Något som bekräftas starkast i bottennappen Get Out of Your Own Way och American Soul

Medan U2 är beundransvärda för sin politiska integritet, borde man se över sin musikaliska heder. 

Inspelad i: – / Producerad av: Jacknife Lee, Ryan Tedder, Steve Lillywhite, Andy Barlow, Jolyon Thomas / Bästa spår: Summer of Love

MM TIPSAR: RetroSound – ett paradis för syntnostalgikern

MM TIPSAR: RetroSound – ett paradis för syntnostalgikern

RETRO: MM testar Yamaha DX7IIFD (MM 6/7 1987)

RETRO: MM testar Yamaha DX7IIFD (MM 6/7 1987)