RECENSION: Linkin Park – One More Light Live

RECENSION: Linkin Park – One More Light Live

Fångar gruppen i sitt esse som en av musikhistoriens vassaste liveakter. 

LINKIN PARK
ONE MORE LIGHT LIVE
WARNER BROS
ROCK

4.png
 

Chester Bennington lämnade ett enormt tomrum bakom sig för många, inkluderat mig själv. Så fort nyheten slog ned om att vokalisten lämnat oss, kom minnena om stunderna när sextettens musik betytt som allra mest tillbaka. Benningtons sylvassa stämma och emotionella framförande var alltid en en stabil klippa att klänga sig fast vid. En stöttepelare som många delat. Linkin Park förblir en unik konstellation i historieböckerna för sin jordnärhet och genomgående godhet, men också för sina minnesvärda framträdanden. Det hörs på den nyligen släppta liveplattan, inspelad vid en handfull tillfällen under årets albumturné. 

Foto: James Minchin

Foto: James Minchin

Alla gånger som jag missat gruppen under Sverigebesöken har grämt mig så länge jag kan minnas. En känsla som inte blir svagare av att höra briljanta Burn It Down, Nobody Can Save Me och klassikerna från genombrotten Hybrid Theory och Meteora. Hör bara när publiken vaknar till i den omtumlande pianoversionen av Crawling och den nu över 330 miljoner gånger spelade hiten In the End. Sicken intimitet, rent ut sagt! Och en klockren mix, dessutom, gör One More Light Live till en toppenkompilation som fångar Linkin Park i sitt esse. Starkt rekommenderat!

Vila i frid, Chester. Du är evigt saknad. 

Inspelad i: Birmingham, London, Berlin, Kraków, Amsterdam – Bästa spår: Crawling – Lyssna även på: Linkin Park – Live in Texas

PRODUKTNYHET: Gravity presenterar nytt stativ för laptop och controller

PRODUKTNYHET: Gravity presenterar nytt stativ för laptop och controller

RETRO: Thåström solodebuterar (MM 10-1989)

RETRO: Thåström solodebuterar (MM 10-1989)