LISTA: 5 fantastiska Pale Honey-låtar du måste höra

LISTA: 5 fantastiska Pale Honey-låtar du måste höra

Vi passar på att tipsa er om en handfull briljanta låtar med den skivaktuella rockgruppen – plockade från hela katalogen. 

Foto: Jasmin Storch

1. Get These Things Out of My Head (Devotion)

Duons sista singel innan skivsläppet av Devotion visade sig också vara det tyngsta spåret hittills. Personligen har jag en stark fäbless för ackordföljder av detta slag. Dess ekande och explosiva karaktär gör det dessutom oerhört svårt att inte röra på fötterna. 

2. Bandolier (Pale Honey)

Med sin lågmälda vers och råa refräng är det som att fram och tillbaka vandra i morgondis och i röken från ett svettigt gig. Bandolier präglade hela min sommar för två år sedan, och har sedan dess en given plats i spellistan. Toppklass!

3. Sweep (Devotion)

Ytterligare ett ackordmönster som träffar direkt i hjärtat med oerhörd kraft, besmyckat med riktigt vassa syntinslag och gitarrslingor. Inför Nalenspelningen den 18 januari står den här allra högst upp på önskelistan. 

4. 0100 (Pale Honey)

Här snackar vi ett gitarrspel som skapar en starkt nostalgisk, nästan Tarantino-liknande filmkänsla. Minnesväckande även i bemärkelsen att den för mig tillbaka till alla Del Shannon-plattor i skivbacken på vinden. Klockren, rent ut sagt. 

5. Desert (Pale Honey)

Om jag någonsin får för mig att digitalisera min morfars semesterinspelningar från västkustens strandkanter på 60-talet vore ett vackert drömskt soundtrack att föredra. Och där har det svävande stycket Desert en given plats. 

RETRO: Hemma hos Frank Zappa (MM 3-1989)

RETRO: Hemma hos Frank Zappa (MM 3-1989)

INTERVJU: 10 snabba med Nelly Daltrey (Pale Honey)

INTERVJU: 10 snabba med Nelly Daltrey (Pale Honey)