Sällsynt teknik från EMI/Abbey Road i mikrofon [VIDEO]

Sällsynt teknik från EMI/Abbey Road i mikrofon [VIDEO]

Chandler Limited har tagit fram sin allra första mikrofon till sin EMI/Abbey Road Historic-serie, nämligen en stormembrans kondensatorvariant under namnet REDD. Tar man en titt inuti ryms en återskapad version av mikrofonförförstärkaren REDD 47, funnen i den i dag sällsynta REDD 51-konsolen från EMI/Abbey Road Studios.

Den här videon spelades in under flera demotillfällen i flera olika studior i Nashville TN.

Här finns ställbart gain-reglage från +4 dB och upp till +33 dB och en Drive-switch på baksidan om man vill få en extra skjuts upp till +36 dB. Vidare inslag är inbyggd fasomvändning, switch för -10 dB pad samt en spak för kardoid eller omni.

Pris: Ej fastställt

Tillverkare: Chandler Limited, www.chandlerlimited.com

Ljudinspelning kombinerat med video [VIDEO]

Ljudinspelning kombinerat med video [VIDEO]

SL-bastoppen nu i portabelt format [VIDEO]

SL-bastoppen nu i portabelt format [VIDEO]