Monitorer för studior med liten budget [VIDEO]

Monitorer för studior med liten budget [VIDEO]

Under NAMM avtäckte Thomas Barefoot sin senaste giv, nämligen ett par aktiva, trevägs och strömförsörjda närfältsmonitorer för studior med inte lika mycket pengar på fickan – men som fortfarande vill ha kraften från MicroMain- och MasterStack-serierna.

Målet med Footprint 01 har varit att erbjuda ett brett frekvenssvar och bra basåtergivning genom såväl inspelning som mixning och master. För att förverkliga detta har man fyllt lådan med åttatums subwoofers med papperskon (dual opposing), en fyratums mellanregisters-driver med aluminiumkon, en entums-diskant (dual ring radiating) och en tvåvägs DSP matande dubbla klass D-förstärkare, som sedan driver baselementen med 500W och levererar 150W till monitorernas mellan- och högfrekvens-drivers.

Medan frekvenssvaret sträcker sig från 36Hz – 45kHz (±3dB), 45Hz – 40kHz (±1dB), är Footprint 01:s basåtergivning specificerad till (-3 dB @ 36Hz, Q = 0.707).

Pris: 3 495 dollar

Tillverkare: Barefoot Sound, www.barefootsound.com

Från kusligt landskapsmålande filmledmotiv till modern elektro [VIDEO]

Från kusligt landskapsmålande filmledmotiv till modern elektro [VIDEO]

Modellera 3D-responsen från moderna mickar och vintage-varianter [VIDEO]

Modellera 3D-responsen från moderna mickar och vintage-varianter [VIDEO]