Multifunktionella högtalare och subbar [VIDEO]

Multifunktionella högtalare och subbar [VIDEO]

LD Systems nya Stinger G3-serie består av såväl aktiva som passiva klass D-förstärkta full-range-högtalare på 8”, 10”, 12” och 15”, samt två subbasar på 15” respektive 18” tillgängliga som aktiva och passiva.

Vad som särskiljer högtalarna från tidigare modeller är att dispersionskarakteristiken har optimerats i högfrekvensområdet. Under utvecklingen och optimeringen av högtalarhornen använde sig företaget av Boundary Element-metoden, vilket resulterat i att avståndet mellan diskant, driver och baselement har minimerats för att undvika partiella ”drop-outs” orsakat av kamfilter-effekter. Och genom implementeringen av DynX DSP-teknologin till de aktiva varianterna försäkrar LD Systems att ljudet från lådorna är kristallklart.

Här går International Area Manager Gabriel Medrano Bultel från Adam Hall Group, på plats under Prolight + Sound 2016, igenom den nya serien G3 från LD Systems.

Utöver att subbasarna i serien har utrustats med tre olika högpass-filter, finns det här även en kardioid preset. Genom att kombinera tre subwoofers av samma konstruktion, säger tillverkaren att man kan erhålla en kardiod dispersionskarakteristik, som ska erbjuda flertalet fördelar jämfört med konventionella uppsättningar.

Pris: Ej fastställt

Tillverkare: LD Systems, www.ld-systems.com

Distorsionspedal i nätt format

Distorsionspedal i nätt format

Baseffektpedal från Zoom med stor portion effekter och emuleringar [VIDEO]

Baseffektpedal från Zoom med stor portion effekter och emuleringar [VIDEO]