Klassiska syntljud i pedalformat [VIDEO]

Klassiska syntljud i pedalformat [VIDEO]

Electro-Harmonix har laddat sin senaste gitarrpedal Synth9 Synthesizer Machine med nio emuleringar av de mest distinkta och klassiska syntljuden.

Med tanke på att tillverkaren har använt samma teknologi som banat väg för succén med sina tidigare tillika prisbelönta pedaler B9 och C9 Organ, lär Electro-Harmonix komma långt även med sin senaste giv, Synth9.

Spänn öronen och lyssna på demonstrationen av syntarna i Synth9!

Utöver parameter-reglagen Dry, Synth, Ctrl1 och Ctrl2, är själva hjärtat i maskinen det vita niostegs-reglaget till höger, under den svarta kontrollsektionen. Här kommer man åt syntljuden OBX, Profit V, Vibe Synth, Mini Mood, EHX Mini, Solo Synth, Mood Bass, String Synth och Poly VI (man kan bara ana vilka klassiker det rör sig om). 

Pedalen fungerar likt övriga varianter i 9-serien med såväl elgitarr som elbas (utan modifieringar, specialmickar eller MIDI), och har en tracking range som sträcker sig till och med 23:e bandet på den höga E-strängen på elgitarr, och ned till öppet A på elbas.

Pris: 221,30 dollar.
Tillverkare: Electro-Harmonix, www.ehx.com

TEST: iZotope Neutron

TEST: iZotope Neutron

TEST: Genelec 8340/7370

TEST: Genelec 8340/7370