Ny hybridflygel från Kawai [VIDEO]

Ny hybridflygel från Kawai [VIDEO]

Novus NV10 heter det nya digitala hybridpianot som man presenterade under Musikmesse 2017. Med denna utlovas banbrytande funktioner och ljudkvalitet och vi törs inget annat än att hålla med efter att ha fått lyssna under mässan.

Novus NV10 utnyttjar Kawais Millenium III-mekanik, där alla komponenter är tillverkade av ABS-kol för långvarig hållbarhet, för förbättrad detaljrikedom och precision i anslaget. Vidare har man ett unikt vägt dämmarsystem som minskar den fysiska vikten av anslaget på tangenten när pedalen trycks ned. På så sätt behöver inte tangenten lyfta dämmarmekaniken – en funktion som vanligtvis bara återfinns i akustiska pianon.

Utöver detta har man också ingått i ett samarbete med hi-fi-företaget Onkyo för att förse pianot med bättre ljud och tydlighet. Bland den specialelektronik som tillkommit i samband med samarbetet är filtertekniken DIDRC som tar bort onödiga höga frekvenser och brus som kan uppstå när digitala instrument når höga ljudvolymer.

Pris: Ej fastställt
Tillverkare: Kawai, www.kawai.se

Vox MV50 – tre kompakta rörförstärkare för elgitarr [VIDEO]

Vox MV50 – tre kompakta rörförstärkare för elgitarr [VIDEO]

VIDEOREPORTAGE: Pama Studios - Vägen till en ny studio

VIDEOREPORTAGE: Pama Studios - Vägen till en ny studio