TK Audios preamp SP501 nu tillgänglig

TK Audios preamp SP501 nu tillgänglig

Med sin nya preamp samlar den svenska tillverkaren ljud från närmare ett halvt sekel. 

Mellanregisters-crunchet från 60-talets mitts germanium-sound. Kraften och det tjocka ljudet förknippat med det tidiga 70-talets British Class A. Och slutligen, den mer moderna tonkaraktären från 80- och 90-talet. Allt detta har enligt TK Audio samlats under deras hybrid-byggda preamp SP501:s huv.

Med maskinen, som passar i såväl moderna som vintage-sammanhang, tillåts användaren att mixtra med ett tonutbud som sträcker sig från "transformer-balanced" till "airy transparency", och erbjuder även "välljudande övertoner".

Vidare specifikationer för SP501 är en Lundahl-ingångstransformator, valbart germanium-steg, svepbart högpass-filter (30 till 400 Hz), valbara utgångssteg (elektroniskt balanserade, eller mer diskret Class A med Carnhill-transformator).

SP501 är ingen stand alone-enhet, utan kräver kompatibla chassin i 500-serien

PRIS: 7 495 KRONOR

TILLVERKARE: TK AUDIO, WWW.TKAUDIO.SE

Musikermagasinets juninummer ute nu!

Musikermagasinets juninummer ute nu!

Focal introducerar CMS-studiomonitorernas ersättare: Shape

Focal introducerar CMS-studiomonitorernas ersättare: Shape