RECENSION: Royal Blood – How Did We Get So Dark?

RECENSION: Royal Blood – How Did We Get So Dark?

Den brittiska rockduon lyckas skänka viss variation till sitt bitvis förutsägbara sound. 

ROYAL BLOOD
HOW DID WE GET SO DARK?
WARNER BROS
ROCK

 

I den sjungande basisten Mike Kerrs och batteristen Ben Thatchers replokal hänger de gamla Queens of The Stone Age-planscherna – daterade som senast till Rated R – fortfarande kvar. Att vara à jour med Joshua Homme och kompanis föränderliga musikpalett var ett av mina önskemål, men är för britterna ännu inte helt och hållet aktuellt. När 2014 års självbetitlade, bluesrockiga debutalster samma år lyckades passera Jimmy Pages trumhinnor och som följd kamma hem kredd i drivor, finns det i dagsläget förmodligen ingen anledning att nyansera konceptet fullt ut.

Samtidigt som Royal Blood på How Did We Get So Dark? visar prov på en stark lojalitet till sina första trogna anhängare – framför allt i titelspåret, Lights Out och Look Like You Know – infinner sig en påtaglig mättnad i den skumpiga sammandrabbningen följt av ett suktande efter en skruvad ansats. För trots duons tajta och skarpt smidda rockraketer är den titt som tätt inflikade förutsägbarheten fortfarande deras svaghet. Således är det snarare spåren She's CreepingDon't Tell och finalen Sleeps smått intrikata upplägg som etsas fast i minnet.

DAGENS KLASSIKER: Joni Mitchell – Blue

DAGENS KLASSIKER: Joni Mitchell – Blue

PRODUKTNYHET: Roland debuterar Boutique Designer-serien med analogsynt [VIDEO]

PRODUKTNYHET: Roland debuterar Boutique Designer-serien med analogsynt [VIDEO]