DAGENS KLASSIKER: Siouxsie and the Banshees & The Cars

DAGENS KLASSIKER: Siouxsie and the Banshees & The Cars

Två klassiska plattor som delar releasedag i dag är Siouxsie and the Banshees kritikerrosade Juju och The Cars självbetitlade debutalster. 

JUJU.jpg

Siouxsie and the Banshees – Juju, 1981 (Polydor)

Den ikoniska, brittiska rockkvartettens fjärde studioalbum innehåller inte enbart en rad odödliga klassiker som Spellbound, Into the Light och Arabian Knights, utan även en hiskelig mängd ångestframkallande dunkel. Gitarrspelets vackra men något obekväma och påträngande toner i kombination med det växelvis snabbfotade, växelvis lunkande trumkompet gör att Juju känns lite som att befinna sig i en mörk gränd utan slut. Ett jäktande ifrån något, ifrån någon. Kort och gott: en välljudande rysare.

The Cars – The Cars, 1978 (Elektra)

Vid sjuttiotalets slut skapade Ric Ocasek och hans kumpaner ett alster som än i dag står sig oerhört bra och ses av musiker i alla generationer som ett ramverk för en rockplatta av rang. Och att ta sig från mörka gränder och känslan av en iakttagande vålnad till det amerikanska new wave-bandets The Cars debutplatta är en nästan förlösande upplevelse. Här pustar man i stället ut till de inledande hitsinglarna Good Times Roll, My Best Friend's Girl och Just What I Neededs gladlynta ackordföljder och rör på fötterna av rätt anledning. Klockrent!

M-Audio utökar BX-serien med två modeller [VIDEO]

M-Audio utökar BX-serien med två modeller [VIDEO]

Electro-Harmonix debuterar multieffekten Battalion [VIDEO]

Electro-Harmonix debuterar multieffekten Battalion [VIDEO]