SUMMER NAMM 2017: Positive Grid

SUMMER NAMM 2017: Positive Grid

Lanserade två förstärkare, tregitarrpedaler och en fotswitch under Nashville-evenemanget. 

BIAS Mini

Om vi inleder med nyheterna på förstärkarsidan, BIAS Mini Guitar och BIAS Mini Bass, är bägge baserade på tillverkarens 600 watt starka bas- och gitarrtopp BIAS Head. Dock i ett format som påminner om Fenders Rumble 350.  Man försäkrar samtidigt att många av de egenskaper som finns i det storvuxna originalet är också närvarande här. Medan gitarrförstärkaren ligger på 300 watt, landar basenheten på 600 watt. Utöver frontpanelens reglage, ryms effektloop, balanserad XLR (ut), MIDI I/O, åtta presets och anslutningsmöjlighet via Bluetooth och USB. 

BIAS Twin

Med på mässan fanns också en trio gitarrpedaler under serienamnet BIAS Twin. Vardera enhet, Distortion, Delay och Modulation, är laddade med nio presets som kan justeras via sex reglage. USB- och Bluetooth-stödet gör samtliga kompatibla med iPad och PC, samt mjukvaran BIAS Pedal Software.

BIAS Footswitch

Slutligen har vi Positive Grids andra fotswitch sedan BT-4 Bluetooth MIDI. Pedalen är batteridriven och kräver utöver två stycken AA-batterier den inkluderade 1/4-tums TRS-kabeln för att användas. 24 timmars kontinuerlig drift är den kapabel till, hävdar tillverkaren. 

PRIS: EJ FASTSTÄLLT
TILLVERKARE: POSITIVE GRID, WWW.POSITIVEGRID.COM

SUMMER NAMM 2017: Vox

SUMMER NAMM 2017: Vox

SUMMER NAMM 2017: Pigtronix Mothership 2

SUMMER NAMM 2017: Pigtronix Mothership 2