SUMMER NAMM 2017: Boss

SUMMER NAMM 2017: Boss

Presenterade tre klassiska pedaler, gitarrförstärkaren Waza Amp Head 75 och trummaskinen DR-01S.

På den årliga musikmässan i Nashville, Tennessee var nog den största nyheten Compact Pedal 40th Anniversary Box Set, en speciell minnesutgåva i begränsad upplaga. Denna minnesbox innehåller återutgivningar av OD-1 Overdrive, PH-1 Phaser och SP-1 Spectrum, de tre första originalmodellerna i serien med Boss compact pedals.

Från vänster: PH-1 Phaser, OD-1 Overdrive och SP-1 Spectrum. 

Man försäkrar att dessa tillverkas exakt så som originalen och monteras och justeras för hand på en speciell produktionslinje i Japan. Varje pedal inkluderar subtila förbättringar för moderna omständigheter som PSA-kompatibel strömförsörjning med en skyddskrets och brusfilter, ett förstärkt batterifäste och en LED som visar status för på/av.

Waza Amp Head 75

Nu utökar man flaggskeppsserien Waza till två förstärkarmodeller genom den 75 watt starka rörtoppen Waza Amp Head. Denna pjäs erbjuder samma ljud och funktion som den storasyskonet på 150 watt genom Tube Logic-designen och inbyggd Tone Capsule, hög gain och klassiskt "brown sound", och är försedd med fyra kanaler (clean, crunch, lead 1 och lead 2), samt två fyrbands eq. Vidare egenskaper är variable power control (50 W, 15 W och 1 W) och utgångar i form av två omkopplingsbara effektloopar (seriellt, parallellt), XLR, 1/4-tums line out och USB. 

 

DR-01S

Här har vi vad man kallar för en "utmärkt kompanjon till artisten med akustiska instrument". Maskinen är nätt till storleken, batteridriven och har ett gränssnitt som sägs borga för enkel manövrering. Innanför höljet, vid sidan om den inbyggda högtalaren, finns en räcka truminslag, som exempelvis tamburin, bongotrummor, congas och annat. Om man vill, är det möjligt att lägga till och ta bort delar ur de förinställda arrangemangen. 

Bland anslutningarna finns AUX in, Line out och stöd för fotswitch. 

PRIS: EJ FASTSTÄLLT
TILLVERKARE: BOSS, WWW.BOSS.INFO

PRODUKTNYHET: Toontrack Superior Drummer 3

PRODUKTNYHET: Toontrack Superior Drummer 3

SUMMER NAMM 2017: Cort G280DX

SUMMER NAMM 2017: Cort G280DX