SUMMER NAMM 2017: Peavey

SUMMER NAMM 2017: Peavey

Mississippi-baserade Peavey plockade med sig två nyheter till delstatsgrannen Nashville: elgitarren HP2 och PA-serien PVXp.

HP2

Med en Karibien-minnande färgdekorering och kombination av lönn och basswood, är HP2 tillverkarens egen hyllning till sin grundare och CEO, Hartley Peavey. Halsen är förstärkt med grafitstänger, inhyser en utlovat lättåtkomlig dragstång och toppas med stämskruvar signerade Schaller. Mensuren ligger på 25 och en halv tum, och greppbräden har en radie på 15".

Sett till elektroniken rums två vaxbehandlade humbucker-mickar som borgar för minimalt brum och står pall för mikrofon-rundgång. För att experimentera med ljudet bistår man med en trevägs Switchcraft-switch och ett Peavey/Floyd Rose-tremolo. 

PVXp 12 DSP & PVXp 15 DSP

Här hävdar företaget att vilken situation man än befinner sig i, oavsett om det rör sig om bandet, DJ:n eller installatören, passar den nya PA-serien PVXp som handen i handsken. Innehållet som ska leva upp till detta består av teknologin ADSP (Advanced Digital Signal Processing), hantering av 128 dB SPL, en trio i form av en 50-oz-magnet, 2 3/8" röstspole och en Peavey RX 14-driver som inhyser ett 1,4-tums titanium-membran. Korrekt spridning sker genom Quadratic Throat Waveguide-teknologin inom en 100°/50°-radie (15° uppåt, °35° nedåt).

Vidare specar är inbyggd mick-preamp, jordlyft, XLR 1/4" TRS combo-jack, 1/4" TRS-telefonjack och XLR ut. Och på köpet får man justerbar EQ med presets som exempelvis EDM, Rock, Country, Hip-Hop, Church och Monitor.

PVXp 12 DSP (24,5")

PVXp 15 DSP (28,25")

DAGENS KLASSIKER: Creedence Clearwater Revival – Green River

DAGENS KLASSIKER: Creedence Clearwater Revival – Green River

DAGENS KLASSIKER: Midnight Oil – Diesel and Dust

DAGENS KLASSIKER: Midnight Oil – Diesel and Dust