DAGENS KLASSIKER: Creedence Clearwater Revival – Green River

DAGENS KLASSIKER: Creedence Clearwater Revival – Green River

Den 3 augusti 1969 släppte John Fogerty och hans kumpaner i CCR den kritikerrosade uppföljaren till Bayou Country. Här bjuds på tonvis med sväng med låtarna Green RiverBad Moon Rising och Lodi i spetsen. 

Creedence Clearwater Revival – Green River, 1969 (Fantasy)

Trots att föregångaren Bayou Country innehåller Born on the Bayou och Proud Mary, är uppföljaren Green River snäppet vassare. Fogertys låtskrivande nådde här sin absoluta topp och resulterade i såväl musik som texter som verkligen kändes inombords. Från det självbiografiska titelspåret, till den sentimentala skilsmässoballaden Wrote a Song for Everyone, följt av den gladlynta, apokalyptiska Bad Moon Rising, och vidare till plattans höjdpunkt, Lodi. I sedvanlig ordning tar man tillfället i akt att minnas sina rötter genom en åter briljant cover, här i form av Night Time Is the Right Time

Green River närmar sig i dag 50-strecket och hyllas av oss genom ett fantastiskt framförande av Lodi.

SUMMER NAMM 2017: Casio

SUMMER NAMM 2017: Casio

SUMMER NAMM 2017: Peavey

SUMMER NAMM 2017: Peavey