SUMMER NAMM 2017: Casio

SUMMER NAMM 2017: Casio

Pianogiganten Casio fanns på plats i Nashville på Summer NAMM. Här presenterade man nya släpp i produktlinjerna Celviano, Privia, CTK, LK och en helt ny gratisapp för inlärning. 

Celviano AP-270, Privia PX-770 & Privia PX-870

Samtliga digitalpianon har här fått omdesignade kabinett, där man nu placerat kontrollerna på sidopanelen. Med den vägda klaviaturen Tri-Sensor Scaled Hammer Action Keyboards simulerade ebenholts- och elfenbensmaterial lovar man djup och äkthet. Ljudet har även fått ett uppsving vad gäller resonans.

Unikt för respektive serietillskott är att Celviano AP-270 erbjuder tonutbud av typerna European och American med 22 toner och 128 toners polyfoni, medan det i Privia-modellerna finns Stereo Grand Piano om 19 toner med 256 toners polyfoni. Vidare specifikationer är ett helt nytt högtalarsystem, Volume Sync EQ, hörlursläge, inspelning via USB, USB MIDI, Concert Play (tio låtar) och two-track-inspelning.

CTK-3500, CTK-2550, LK-265 & LK-190

Med CTK- och LK-serierna hävdar Casio att man gör intåget i keyboard-världen så enkel och smidig som möjligt. Inprogrammerade låtar, guidning och lektioner finns att tillgå, och LCD-skärmar bistår med info om notation och handplacering. Hur inlärningen går för musikanten utvärderas genom maskinernas Scoring System. LK-modellerna tar nybörjarkonceptet ett steg längre och erbjuder belysta tangenter. 

Chordana Play (iOS & Android)

Alla av de ovanstående keyboard-varianterna, utom LK-190, är kompatibla med Casios inlärnings-app Chordana Play, som är helt gratis. Skillnaden mellan enheternas inbyggda system och denna mjukvarulösning, är att det 50 låtar stora utbudet i appen är expanderbart genom nedladdning av MIDI-låtar från nätet. Den virtuella klaviaturen är också spelbar. Annars är mycket sig likt. 

TEST: UVI Rotary

TEST: UVI Rotary

DAGENS KLASSIKER: Creedence Clearwater Revival – Green River

DAGENS KLASSIKER: Creedence Clearwater Revival – Green River