RECENSION: Mogwai – Every Country's Sun

RECENSION: Mogwai – Every Country's Sun

Paketerar in delar från hela katalogen till en upplevelse passande bioduken. 

MOGWAI
EVERY COUNTRY'S SUN
ROCK ACTION/TEMPORARY RESIDENCE LIMITED
POSTROCK

4.png
 

Efter soundtracken till Zidane: A 21st Century PortraitThe Fountain, The Returned, Atomic, Living in Dread and Promise och, nu senast, Before the Flood, skulle man kunna förvänta sig att filmmusiken präglar postrock-ikonerna ända ut i fingerspetsarna även utanför konceptplattorna. Överraskande nog blickar skottarna på sin nionde platta tillbaka på hela katalogen, samtidigt som man ger uttryck för sin vurm för ledmotiv. 

Foto: Brian Sweeney

Foto: Brian Sweeney

Every Country's Sun har faktiskt något för anhängare spridda över kvartettens samtliga epoker: den titt som tätt duggande råheten funnen i klassiska spår som 1997 års Summer (Priority Version), den dansanta rytmiken från George Square Thatcher Death Party, de minimalistiska elektroniska inslagen synonymt med Danphe and the Brain från The Hawk Is Howling (2008) och – allra viktigast – en ibland förekommande eftertänksamhet lik depporgien signerad R U Still Into It. Allt inhyst under storartade arrangemang som klippta och skurna för bioduken.

Inspelad i: Tarbox Studios, New York & Abbey Road Studios, London / Producerad av: Dave Fridmann / Bästa spår: Old Poisons

Till minne av Peter Puders (1959–2017)

Till minne av Peter Puders (1959–2017)

PRODUKTNYHET: Vox Continental

PRODUKTNYHET: Vox Continental