PRODUKTNYHET: Roland Boutique D-05

PRODUKTNYHET: Roland Boutique D-05

Den klassiska digitalsynten från 1987 får nytt liv i nätt format. 

En varmt omtalad maskin från 80-talet är det som nu äntrat Rolands Boutique-sortiment. D-50, som under sin storhetstid var en av konkurrenterna till Yamahas DX7, är känd för sin varma ljudkaraktär och kapacitet för komplexa skapelser signerad motorn LAS. 

I sitt nya, nätta format drivs enheten av tillverkarens nya teknologi Digital Circuit Behaviour (DCM), som sägs återskapa originalets detaljrikedom, och är bestyckad med inbyggd 64-stegs, polyfonisk sequencer och arpeggiator. Bland ljuden finns såväl de klassiska som nya av mer modern karaktär. Slutligen berättar man att D-05 är kompatibel med presets från originalet. 

PRIS: 349 DOLLAR
TILLVERKARE: ROLAND, WWW.ROLAND.SE

FÖRHANDSTITT: NORD STAGE 3

FÖRHANDSTITT: NORD STAGE 3

TEST: Laney R500-115

TEST: Laney R500-115