NAMM 2018: Electro 6 är Nords hittills mest avancerade i produktlinjen

NAMM 2018: Electro 6 är Nords hittills mest avancerade i produktlinjen

Satsar stort på en sömlös spelupplevelse. 

Vad Electro 6 tillför musikanten är i Nords mening närmast revolutionerande. Först och främst, keyboardens tre sektioner involverande orgel, piano och sampler/synt kan nämligen flätas samman till ett och samma sound, men också programmeras till minnesbankens fyra knappar och aktiveras direkt under spel, eller splittas ut i sektioner över klaviaturen. Allt utifrån ett tankesätt med sömlösa övergångar i fokus. 

Piano- och sampler/syntljuden hämtas från det inbyggda tillika en gigabyte stora minnet (512 megabyte för sampler/synt), och kompletteras av bland annat pianofilter för att tweaka tonkaraktär. Orgeltonerna bläddras bland med hjälp av det simulerade tonhjulet, försett med fyra toninställningar. Vill man, är det möjligt att ladda in presets efter egna preferenser. Maskinen finns som 61- och 73-tangentsversion. 

Priset är i dag inte fastställt, men leveranser startar troligtvis närmare våren/sommaren. 

Kika gärna in Sound On Sounds videogenomgång för mer info och för att se dessa features i aktion.

PRIS: UPPGIFT SAKNAS
TILLVERKARE: NORD, WWW.NORDKEYBOARDS.COM

NAMM 2018: Trippelsläpp i ljudkort från Focusrite

NAMM 2018: Trippelsläpp i ljudkort från Focusrite

NAMM 2018: Användarvänlig polyfonisk FM-synt från Elektron

NAMM 2018: Användarvänlig polyfonisk FM-synt från Elektron