NAMM 2018: Roland presenterar fiffiga trummoduler

NAMM 2018: Roland presenterar fiffiga trummoduler

Lanserar instegsmodell och en mer avancerad maskin för den som vill börja experimentera med trumljud.

Vilken av Rolands nya trummoduler som kan passa dig beror på hur många finesser det är du eftersöker. Skillnaden mellan den lite enklare modellen RT-MicS Hybrid Drum Module och den mer avancerade TM-6 Pro Trigger Module är att den förstnämnda erbjuder ett mindre antal förstärkande ljud för virvel och puka, och att den mer upphottade maskinen är utrustad med ett stort antal kompletta trumkit, instrumentpresets och samplingar för hela uppsättningen. Kort och gott: en instegsmodell för den som vill börja experimentera, kontra en för den mer bevandrade batteristen med ambitionen att expandera exempelvis ett akustiskt set med en större ljudpalett. 

RT-MicS Hybrid Drum Module

RT-MicS är till att börja med stand-alone och behöver ingen extern hjälp. Därefter hittar vi en piezo-mick för att trigga de åtta inbyggda elektroniska ljuden, innehållande virvel och klapp, och en kondensatormick för att fånga ljudet från virveln eller pukan. Vilket ljud som passar dig bäst för stunden, väljs genom den stora cirkulära knappen på modulens ovansida. Efter det kan ljudens och mickens volym eller känslighet justeras. Samtidigt som RT-MicS inte är en lika storslagen enhet som TM-6, kan man faktiskt ladda in eget ljudmaterial via USB och göra den lite mer finessrik. 

TM-6 Pro Trigger Module

Rolands mest kraftfulla trummodul på NAMM fungerar som en basstation för triggern RT-MicS Hybrid Drum Module, andra trigger-modeller och extern utrustning såsom pads, dit sex stycken kan anslutas samtidigt och köras i stereo, eller splittas ut till tolv monotriggers. Härifrån kan man antingen mixtra med de medföljande 100 trumkiten, 268 presetsen och 500 samplingarna, eller egna via SD-kort eller USB, till förbannelse. Funktionen att stacka ljuden i lager lär borga för intressanta skapelser.

PRIS: UPPGIFTER SAKNAS
TILLVERKARE: ROLAND, WWW.ROLAND.SE

NAMM 2018: Ibanez väcker liv i RG-seriens original

NAMM 2018: Ibanez väcker liv i RG-seriens original

NAMM 2018: Zildjian släpper ny samling cymbaler med K Sweet Collection

NAMM 2018: Zildjian släpper ny samling cymbaler med K Sweet Collection