RETRO: Patrik Dahlbom träffar industri-ikonerna Rammstein (MM 5-2001)

RETRO: Patrik Dahlbom träffar industri-ikonerna Rammstein (MM 5-2001)

Den tyska sextetten pratar bland annat om vikten av tyngd och sitt samarbete med producenten Jacob Hellner.

Hur skulle industrirocken se ut utan tyska Rammstein? Förmodligen ganska grå och tråkig. Gruppens tunga album och spektakulära liveframträdanden har varit en bidragande faktor till genrens framväxt till den breda massan. Och en av personerna vi har att tacka för det är den karismatiske frontfiguren Till Lindemann, som i dag fyller 55 år. Som en hyllning till honom och resten av Rammstein, grävde vi fram Patrik Dahlboms intervju med bandet i samband med släppet av genombrottet Mutter.

RAMMSTEIN-SPECIAL: Samtliga album rankade – från sämst till bäst

RAMMSTEIN-SPECIAL: Samtliga album rankade – från sämst till bäst

REPORTAGE: Artificiell Intelligens

REPORTAGE: Artificiell Intelligens