PRODUKTNYHET: Ny aktiv bandmikrofon från AEA

PRODUKTNYHET: Ny aktiv bandmikrofon från AEA

Amerikanska AEA startade redan 1976, då som reparatörer av bandmikrofoner från Coles och RCA. Men sedan 1998 tillverkar AEA egna bandmikrofoner, både kopior av RCA 44, samt egenutvecklade mikrofoner, som nya AEA KU5A.

AEA KU5A är en nyutvecklad aktiv bandmikrofon tänkt för live och studio. Mikrofonen kommer med supercardioid karakteristik, eller supernjure som det kallas på svenska, vilket gör mikrofonen lämplig för applikationer som bandmikrofoner normalt kan ha lite svårt för, som livesång och närmickning av instrument. KU5A är bestyckad med en specialtillverkad transformator vilket gör att mikrofonen får högre utgångsnivå, samtidigt som bruset minskar och impedansen stabiliseras. Den aktiva delen av mikrofonen är byggd kring JFET-teknik och KU5A behöver matas med fantommatning för att fungera.

Pris: 999 dollar
Tillverkare: AEA, www.aearibbonmics.com

PRODUKTNYHET: Boss släpper två nya gitarrcombos

PRODUKTNYHET: Boss släpper två nya gitarrcombos

PRODUKTNYHET: Förstärk dina mikrofoner med Dynamite

PRODUKTNYHET: Förstärk dina mikrofoner med Dynamite