PRODUKTNYHET: Japansk baspreamp med svensk design

PRODUKTNYHET: Japansk baspreamp med svensk design

Japanska pedaltillverkaren One Control och svenska pedaldesignern Björn Juhl annonserade nyligen baspreampen Blue 360, utvecklad för att efterlikna det legendariska ljudet från förförstärkaren Acoustic 360.

Baspreampen Acoustic 360 var mycket populär under det sena 1960- och det tidiga 1970-talet. Den går bland annat att höra på inspelningar från Led Zeppelin och Fleetwood Mac, och det var den föredragna preampen av den legendariska basisten Jaco Pastorius. Nu släpper Japanska One Control en egen variant av preampen i pedalform, utvecklad av svenska designern Björn Juhl. På One Controls hemsida berättar Björn ingående om sina erfarenheter av preampen och dess historiska betydelse. Väl värt att läsa, även om man inte spelar bas.

Pris: 169 dollar
Tillverkare: One Control, www.one-control.com

PRODUKTNYHET: Möt Bolt, en ny synth från Nektar Technology

PRODUKTNYHET: Möt Bolt, en ny synth från Nektar Technology

PRODUKTNYHET: Propellerhead släpper en modulärsynt för Reason

PRODUKTNYHET: Propellerhead släpper en modulärsynt för Reason