PRODUKTNYHET: Google lanserar Nsynth med artificiell intelligens

PRODUKTNYHET: Google lanserar Nsynth med artificiell intelligens

Alla pratar om AI, och tekniken bakom artificiell intelligens och neurala nätverk börjar användas i allt fler produkter. Nu lanserar Google en helt ny typ av syntes som använder sig av artificiell intelligens för att alstra ljud.

Googles nya ljudmotor går under namnet Neural Synth, eller Nsynth i korthet, och är uppbyggd kring neurala nätverk. Till skillnad från vanlig syntes utnyttjar Nsynth varken oscillatorer eller vågtabeller (samplingar) för ljudalstring, istället lär man upp så kallade neurala nätverk hur ljuden ska låta. Ett neuralt nätverk är uppbyggt på ett liknande sätt som våra hjärnor, detta gör att att ljuden efter inlärning går att kombinera och användas för en ny typ av ljudalstring som tidigare inte varit möjlig.

Google har släppt Nsynth som open-source, så vem som helst som är intresserad kan ladda ner och experimentera med tekniken. Hårdvaran som syns i videon, Nsynth Super, är inte tänk att lanseras kommersiellt, men vill du ändå ha en så går det bra att bygga en egen, byggbeskrivning och mjukvara finns på Github.

PRIS: OPEN-SOURCE
TILLVERKARE: GOOGLE, NSYNTHSUPER.WITHGOOGLE.COM
 

PRODUKTNYHET: Ibanez släpper uppdaterad Tube Screamer

PRODUKTNYHET: Ibanez släpper uppdaterad Tube Screamer

PRODUKTNYHET: Overloud släpper ny EQ

PRODUKTNYHET: Overloud släpper ny EQ