PRODUKTNYHET: Ibanez släpper uppdaterad Tube Screamer

PRODUKTNYHET: Ibanez släpper uppdaterad Tube Screamer

Tube Screamer från Japanska Ibanez är en klassisk gitarrpedal som har hörts på åtskilliga framträdande och inspelningar de senaste 40 åren. Nu släpper Ibanez tillsammans med Korg en uppdaterad version med ny rörteknik.

Den nya pedalen, som går under namnet Nu Tube Screamer, bygger på den klassika Tube Screamer pedalen men har fått förstärkning av Korgs Nu Tube teknik. Denna teknik ska vara mer energieffektiv än tidigare samtidigt som livslängden på rören förlängs och ska klara upp till 30 000 timmars användande. Nu Tube Screamer ska även ha fått bättre känslighet och dynamik samt en naturligare kompression än tidigare modeller.

Den nya pedalen kommer med kontroller för drive, tone och level, samt en ny mix-kontroll så att det går att balansera den den rena och distade signalen. Nu Tube Screamer kan drivas med en vanlig 9 volts transformator men det går också att använda 18 volt för högre headroom och mer förstärkning.

TILLVERKARE: IBANEZ, WWW.IBANEZ.COM
PRIS: 2800 KRONOR
 

TEST: Hotone B-station

TEST: Hotone B-station

PRODUKTNYHET: Google lanserar Nsynth med artificiell intelligens

PRODUKTNYHET: Google lanserar Nsynth med artificiell intelligens