PRODUKTNYHET: Softube släpper Weiss DS1-MK3 som plugin

PRODUKTNYHET: Softube släpper Weiss DS1-MK3 som plugin

Svenska Softube har i många år legat i framkant när det gäller realistiska simuleringar av klassisk mix- och inspelningsutrustning. Nu har de slagit ihop sina påsar med ingen mindre än Daniel Weiss och för första gången finns nu en Weiss produkt tillgänglig som plugin.

Weiss DS1-MK3 är en digital kompressor, limiter och de-esser som ursprungligen lanserades på 90-talet och som snabbt blev populär i studios världen över. Idag är DS1-MK3 närmast kultförklarad och väldigt eftertraktad, något som får anses vara synnerligen ovanligt för äldre digital teknik.

Softubes variant av DS1-MK3 är utvecklad tillsammans med skaparen av den ursprungliga kompressorn, Daniel Weiss, och använder enligt uppgift exakt samma algoritmer som originalet. Till skillnad från många andra av Softubes produkter är alltså DS1-MK3 inte en emulering av en existerande produkt utan en direkt portning av den ursprungliga koden vilket, enligt Softube, exakt återskapar den unika och transparenta kompression som originalet är så känt för.

PRIS: 549 DOLLAR
TILLVERKARE: SOFTUBE, WWW.SOFTUBE.COM 

 

PRODUKTNYHET: Fender släpper två nya basförstärkare med Wi-Fi

PRODUKTNYHET: Fender släpper två nya basförstärkare med Wi-Fi

PRODUKTNYHET: Roland släpper ny produkt i AIRA-serien

PRODUKTNYHET: Roland släpper ny produkt i AIRA-serien