PRODUKTNYHET: Klark Teknik släpper optisk kompressor av klassiskt snitt

PRODUKTNYHET: Klark Teknik släpper optisk kompressor av klassiskt snitt

Engelska Klark Teknik startade redan tidigt 1970-tal och blev snabbt en populär leverantör av ljudutrustning, speciellt deras realtidsanalysator och grafiska EQ, för både live- och studiobruk. Idag är Klark Teknik en del av MUSIC GROUP där bland annat Behringer, Midas och TC Electronic ingår. Nu släpper Klark Teknik en Teletronix LA-2A klon som ska ge samma klassiska ljud som originalet men till en bråkdel av kostnaden.

Teletronix LA-2A är kanske den mest kopierade och eftertraktade vintage-kompressorn på marknaden idag, och både original och välgjorda kopior kan kosta astronomiska summor, detta vill Klark Teknik ändra på med nya kompressorn KT-2A.
KT-2A är byggd på ett liknande sätt som förlagan med diskret signalväg, tranformatorbalanserade in- och utgångar och såklart rör. Hjärtat i kompressorn är den optiska attenuatorn som bygger på exakt samma elektroluminescerande teknik som originalet från tidigt 1960-tal, vilket ger den karaktäristiska korta attacktiden på 10 ms. KT-2A kommer med hela tio års garanti och ska finnas ute till försäljning inom kort.

PRIS: CA 500 EURO
TILLVERKARE: MUSIC GROUP, WWW.MUSICTRI.BE
 

PRODUKTNYHET: Acus släpper kraftfull förstärkare för basinstrument

PRODUKTNYHET: Acus släpper kraftfull förstärkare för basinstrument

PRODUKTNYHET: Ny tremolopedal i Ernie Balls Expression-serie

PRODUKTNYHET: Ny tremolopedal i Ernie Balls Expression-serie