PRODUKTNYHET: BBC gör 16 016 ljudeffekter tillgängliga för nedladdning

PRODUKTNYHET: BBC gör 16 016 ljudeffekter tillgängliga för nedladdning

BBC, Storbritanniens motsvarighet till SVT, har genom åren samlat på sig en enorm mängd ljudeffekter från sina produktioner, och nyligen gjordes 16 016 av dessa tillgängliga för nedladdning för personligt bruk, helt utan kostnad.

Ni som botaniserat i bibliotekens vinylsamlingar är förmodligen medvetna om att BBC under 70- och 80-talen släppte en del av sina ljudeffekter på vinyl för allmänheten. Ljudeffekterna gjordes tillgängliga främst för hobbyfilmare men blev sedermera populära bland musikskapare och producenter. Nu släpper BBC hela 16 016 ljudeffekter för gratis nedladdning. Du hittar allt från sirener, applåder och gevärsskott till Formel 1 race och kusliga pratande dockor, och det mesta annat du kan tänka dig. Ljudeffekterna är gratis att ladda ner, men BBC äger rättigheterna och ljudeffekterna får således inte användas i kommersiella produktioner utan tillstånd. Men samlingen är värd ett besök i vilket fall då ljudeffekterna är både underhållande och inspirerande.

PRIS: GRATIS FÖR PERSONLIGT BRUK
TILLVERKARE: BBC, BBCSFX.ACROPOLIS.ORG.UK
 

GUIDE: App to date

GUIDE: App to date

PRODUKTNYHET: Acus släpper kraftfull förstärkare för basinstrument

PRODUKTNYHET: Acus släpper kraftfull förstärkare för basinstrument