PRODUKTNYHET: Behringer visar upp MS-101

PRODUKTNYHET: Behringer visar upp MS-101

Tyska musikgiganten Behringer har släppt ett antal syntar de senaste åren med tydlig inspiration från klassiska modeller, och nu är det dags för nya synten MS-101.

Ny och ny, Behringer gör ingen hemlighet av att MS-101 mer eller mindre är en kopia på den klassiska synten Roland SH-101 från 1983. En idag eftertraktad vintage synt, speciellt inom Techno, Drum’n’Bass samt Acid House.

MS-101 tillverkas i samma färgschema som originalet och Behringer skickar även med axelband och handtag så att synten går att använda som magsynt. Till skillnad från originalet kommer MS-101 med inbyggd sequencer, självlysande modulations- och pitchhjul, MIDI och USB samt en extra triangel vågform. Enligt Behringer kommer MS-101 preliminärt släppas i slutet av året, och även om priset inte är klart så kan vi nog vänta oss en prisvärd produkt, då Behringer säger att priset kommer bli “jaw-dropping”.

PRIS: OKÄNT
TILLVERKARE: BEHRINGER, WWW.BEHRINGER.COM

PRODUKTNYHET: Blip Blop i Rolands moln

PRODUKTNYHET: Blip Blop i Rolands moln

PRODUKTNYHET: Ny synt från Rob Papen

PRODUKTNYHET: Ny synt från Rob Papen