PRODUKTNYHET: Steinberg uppdaterar och lanserar slimmad instegsversion av Dorico

PRODUKTNYHET: Steinberg uppdaterar och lanserar slimmad instegsversion av Dorico

Steinberg släppte nyligen version två av den populära notationsmjukvaran Dorico. Samtidigt passade de på att lansera den nya instegsversionen Dorico Elements.

Dorico släpptes 2016 och blev snabbt en uppskattad mjukvara bland kompositörer, arrangerare och många andra som var i behov av professionell notskrivning, utskrift och uppspelning. Nu kommer version två som är kraftigt uppdaterad, med fokus på musik för media och automation, men som även kommer med en mängd mindre uppdateringar som ska underlätta och snabba upp arbetet. Det kommer även en bantad variant av programmet som går under namnet Dorico Elements. Till skillnad från stora Dorico saknar Elements många av de professionella verktyg som fullversionen har, som användare av Elements får man bland annat klara sig med 12 instrument och ‘basic’-ljud istället för obegränsade instrument från HALion Symphonic Orchestra.

Pris: Dorico 5 165 kronor, Dorico Elements 923 kronor
Tillverkare: Steinberg, www.dorico.com
 

PRODUKTNYHET: Korrigera högtalarna med Waves

PRODUKTNYHET: Korrigera högtalarna med Waves

PRODUKTNYHET: Gibson råkar avslöja nya modeller för 2019

PRODUKTNYHET: Gibson råkar avslöja nya modeller för 2019