PRODUKTNYHET: Virtuella transformatorer från Kazrog

PRODUKTNYHET: Virtuella transformatorer från Kazrog

Amerikanska plugin-tillverkaren Kazrog har blivit ett populärt val bland många som letar efter dist och overdrive pluggar. Bland annat har pluggen KClip, som emulerar analog överstyrning och saturation, rönt stora framgångar bland mixare och mastrare världen över. Nu släpper de en ny plugg, True Iron, som emulerar olinjäriteter i transformatorer.

True Iron emulerar alltså transformatorer, och i det här fallet två olika linje-transformatorer. I det så kallade USA-läget emuleras UTC 108X, medan Euro-läget emulerar Malotki 4001B. Båda transformatorerna är, enligt Kazrog, korrekt emulerade och ger tyngd och karaktär till ljudet. True Iron har inställningar för styrka, impedans, mix mellan rent och processat ljud, samt en ‘Crush’-funktion för fet transformator-mättnad. Pluggen är, enligt uppgift, inte speciellt CPU-krävande och ska fungera på även lite långsammare Mac- och Windows-datorer.

Pris: 50 dollar
Tillverkare: Kazrog, www.kazrog.com
 

PRODUKTNYHET: Nu hittar du Stockholm i Korg Gadget

PRODUKTNYHET: Nu hittar du Stockholm i Korg Gadget

PRODUKTNYHET:  Behringer släpper X-Touch One

PRODUKTNYHET: Behringer släpper X-Touch One