PRODUKTNYHET: Fler Fender i parallella universum

PRODUKTNYHET: Fler Fender i parallella universum

Fender utökar serien ‘Parallel Universe’ med ytterligare modeller, nu kommer Troublemaker Tele, en telecaster med bland annat dubbla humbuckers. 

Vi skrev om Fenders Parallel Universe serie för några veckor sedan, när Fender släppte sin Jazz-Tele, och nu är det dags för nästa modell i serien. Den nya modellen, som går under namnet Troublemaker, bygger på Telecaster men har även hämtat inspiration från konkurrenter; i detta fall från Gibsons klassiska modeller. Troublemaker finns i två färger, Ice Blue Metallic samt Ice Tea Burst, och har en kropp av mahogny, lackad lönntopp, hals från American Tele serien med greppbräda av rosenträ samt Adjusto-Matic stall. Mikrofonerna består av två Shawbuckers, som enligt Fender ger oöverträffad tonal dimension, med mer övertoner, morrande mellanregister och balanserad volym. Troublemaker är byggd för att vara lättspelad med bra spelkänsla, och har bland annat en greppbräda med 9.5” omkrets. 

Pris: 19 556 kronor
Tillverkare: Fender, www.fender.com

PRODUKTNYHET:  FabFilter Pro-Q 2, nu för iPad

PRODUKTNYHET: FabFilter Pro-Q 2, nu för iPad

PRODUKTNYHET: Blue Cat bjuder på tre klassiska förstärkare

PRODUKTNYHET: Blue Cat bjuder på tre klassiska förstärkare