PRODUKTNYHET: Sortera dina trumljud med artificiell intelligens

PRODUKTNYHET: Sortera dina trumljud med artificiell intelligens

Trött på att leta efter rätt trumljud bland tusentals, ofta undermåligt namngivna, filer? Låt Atlas hjälpa dig att sortera med sin artificiella intelligens.

Atlas är en unik produkt från det Nya Zeeländska mjukvaruföretaget Algonaut. Programmet söker automatiskt igenom hårddisken och letar upp alla trumsamplingar den hittar, för att sedan organisera dem och presentera dem på en lättöverskådlig karta. Kartan delar in ljuden i underkategorier, till exempel virvel, baskagge, hi-hats etc, så att man enkelt kan göra nya sekvenser eller byta ljud. Det går även att skapa kartor utifrån genre, tillverkare eller stil. För att lära sig vilka ljud som föredras, och för att sortera, använder sig Atlas av tekniken SoundClass, som ger tillgång till Deep Learning, Neural Networks samt flera olika ljudanalystekniker. Till skillnad från många andra program som använder AI behöver Atlas inte kopplas till någon molntjänst, all processing sker lokalt.

Pris: 149 dollar
Tillverkare: Algonaut, www.algonaut.tech
 

PRODUKTNYHET: Klassiskt skrivmaskinsljud, utan kostnad

PRODUKTNYHET: Klassiskt skrivmaskinsljud, utan kostnad

PRODUKTNYHET:  FabFilter Pro-Q 2, nu för iPad

PRODUKTNYHET: FabFilter Pro-Q 2, nu för iPad