PRODUKTNYHET:  Roland släpper 808-inspirerade skor tillsammans med Puma

PRODUKTNYHET: Roland släpper 808-inspirerade skor tillsammans med Puma

När Roland och Puma tidigare i år annonserade en ny skomodell, inspirerad av den klassiska trummaskinen TR-808, blev många både förvånade, men tydligen även intresserade; för nu kommer en ny modell som utgår från samma koncept. 

Den nya modellen heter Puma RS-100 Roland, och har precis som den tidigare modellen RS-0 hämtat design-inspiration från Rolands klassiska trummaskin TR-808. Roland TR-808 producerades mellan 1980-83, och blev efter hand en kultförklarad och eftertraktad trummaskin. Men det är tydligen inte bara ljudet som lockar, även designen i tidstypisk färg och med tydligt upplägg har inspirerat. Puma RS-100 Roland har, till skillnad från Puma RS-0, fått ett färgglatt utseende i gult, rött och orange samt sulor som påminner om knapparna på trummaskinen. Det ingår även ett flertal Roland-loggor samt familjära uttryck som “Rhythm Composer” och “Bass Drum”. RS-100 släpps, såklart, 180808.

Pris: Ca 1 000 Kronor
Tillverkare: Roland, www.roland.com
 

PRODUKTNYHET: Waves och Abbey Road lanserar virtuell ekokammare

PRODUKTNYHET: Waves och Abbey Road lanserar virtuell ekokammare

PRODUKTNYHET: Klassiskt skrivmaskinsljud, utan kostnad

PRODUKTNYHET: Klassiskt skrivmaskinsljud, utan kostnad