PRODUKTNYHET: Waves och Abbey Road lanserar virtuell ekokammare

PRODUKTNYHET: Waves och Abbey Road lanserar virtuell ekokammare

Waves och Abbey Road Studios har tidigare släppt flera pluggar som utgår från Abbey Roads legendariska utrustning. Nu kommer Abbey Roads ekokammare, som hörs på otaliga klassiska låtar från 60-talet, som plugin.

Om ni mot förmodan inte hört talas om Abbey Road Studios innan, så är det alltså den klassiska studion i London, där bland annats The Beatles spelade in många av sina låtar - inklusive det klassiska albumet med samma namn - som åsyftas. Tidigare har Waves släppt bland annat rullbandspelare, kanallimpor och vinylpressar i samarbete med studion, men nu är det alltså dags för den klassiska ekokammaren att bli virtualiserad. Med Abbey Road Chambers, som pluggen heter, får du tillgång till samma mikrofoner och högtalare som användes på 60-talet, i detta fall två Neumann KM53 rörmikrofoner samt Altec 605 högtalare. Du hittar även originalfilter, EMI RS 106 hi/low-pass filter och EMI RS127 Presence EQ, Abbey Road S.T.E.E.D. (Send. Tape. Echo. Delay) - som ger möjlighet att skicka signalen till ett inbyggt bandeko - samt två olika rum att välja på.

Pris: Ordinarie pris: 199 dollar, kampanjpris: 29 dollar
Tillverkare: Waves, www.waves.com
 

PRODUKTNYHET: Jamma med TC Electronics nya Ditto-looper

PRODUKTNYHET: Jamma med TC Electronics nya Ditto-looper

PRODUKTNYHET:  Roland släpper 808-inspirerade skor tillsammans med Puma

PRODUKTNYHET: Roland släpper 808-inspirerade skor tillsammans med Puma