PRODUKTNYHET: TC presenterar två nya lättviktiga bastoppar

PRODUKTNYHET: TC presenterar två nya lättviktiga bastoppar

Enkelhet verkar vara ledordet när danska TC Electronic nyligen visade upp två nya bastoppar. Ingen DSP eller USB så långt ögat når, istället får vi två toppar som kombinerar låg vikt och enkelt handhavande med hög effekt.

TC Electronic BQ250 och BQ500, som de två nya bastopparna heter, har båda samma specifikationer förutom effekten. BQ250 är på 250 watt och BQ500 följaktligen på 500 watt. BQ-topparna är bestyckade med klass-D slutsteg, vilket möjliggör både låg vikt och ett kompakt format, samt Mosfet förförstärkare, 4-bands EQ och Thrust-kompressor. Enligt TC ger Thrust-kompressorn ett punchigt ljud, och i kombination med Mosfet förförstärkaren ska ljudet och känslan påminna om rörförstärkare. BQ-topparna är mycket kompakta, båda väger mindre än 2,5 kilo, vilket gör BQ-serien intressant för dem som ofta transporterar sin  basrigg. Behöver du spela tyst vid till exempel övning, så finns det hörlursutgång som även har inbyggd högtalarsimulering.

Pris: BQ250: 199 dollar / BQ250: 249 dollar
Tillverkare: TC Electronic, www.tcelectronic.com
 

PRODUKTNYHET: Nu går det att förhandsbeställa StamChild SA-670

PRODUKTNYHET: Nu går det att förhandsbeställa StamChild SA-670

PRODUKTNYHET: Ny high-end monitor från Genelec

PRODUKTNYHET: Ny high-end monitor från Genelec