PRODUKTNYHET: Nu går det att förhandsbeställa StamChild SA-670

PRODUKTNYHET: Nu går det att förhandsbeställa StamChild SA-670

Den Chilenska high-end tillverkaren Stam Audio visade nyligen upp sin variant på den klassiska kompressorn Fairchild 670, som nu även går att förbeställa med en ordentlig rabatt.

För de flesta av oss är monokompressorn Fairchild 660, eller stereovarianten 670, bara en ouppnåelig dröm. Kompressorn utvecklades av den Estniska ingenjören Rein Narma redan på 1950-talet. Narma hade tidigare tillverkat mixerbord, bland annat till den berömda gitarristen Les Paul, men Fairchild 660/670 var hans första kompressor. Och vilken kompressor det blev sen, Fairchild 670 har inte mindre än 20 rör och 11 transformatorer med en vikt på över 30 kilo. Ljudet från Fairchildkompressorerna är idag eftertraktat och det är inte ovanligt att en 670 i bra skicka kostar över 20 000 dollar. Men nu kommer en prisvärd variant av kompressorn från den chilenska tillverkaren Stam Audio. StamChild SA-670 ska enligt tillverkaren låta exakt som originalet, även fast SA-670 inte är en ren klon av Fairchild 670. SA-670 har en liknande konstruktion som originalet, men använder sig även av modern teknik där det passar, förutom i signalvägen som får vara intakt. Det går att förbeställa SA-670 från tillverkarens hemsida och man får då 500 dollar i rabatt. Men kompressorna är inte billig ändå. Med frakt, moms och tull får man räkna med att det kostar en bit över 30 000 kr. Mycket för en kompressor, men billigt för en 670.

Pris: Ordinarie pris: 2 999 dollar
Tillverkare: Stam Audio, www.stamaudio.com
 

PRODUKTNYHET: Tvätta brus med artificiell intelligens

PRODUKTNYHET: Tvätta brus med artificiell intelligens

PRODUKTNYHET: TC presenterar två nya lättviktiga bastoppar

PRODUKTNYHET: TC presenterar två nya lättviktiga bastoppar