PRODUKTNYHET: Tvätta brus med artificiell intelligens

PRODUKTNYHET: Tvätta brus med artificiell intelligens

Artificiell intelligens, AI, börjar dyka upp i allt fler ljudapplikationer. Nu kommer en ny plugg från utvecklaren Audionamix, som använder sig av AI för att tvätta bort brus och andra oönskade ljud från dialog.

Instant Dialog Cleaner, eller IDC, som pluggen heter, är en nyutvecklad plugg från den amerikanska utvecklaren Audionamix. IDC använder sig av Deep Learning AI för att lokalisera och reducera oönskade ljud, till exempel ljud från vind, fåglar, bilar eller oönskad rumsklang. Pluggen är inte avsedd för musik, utan är främst tänkt för dialog. Trots den komplexa tekniken som ligger bakom, har IDC ett enkelt gränssnitt med endast en ratt och några skjutreglage som sköter alla inställningar. IDC finns för alla vanligt förekommande format för Windows och Mac.

Pris: 199 dollar
Tillverkare: Audionamix, www.audionamix.com
 

PRODUKTNYHET: Fyra nya pluggar när UAD uppdateras till 9.6

PRODUKTNYHET: Fyra nya pluggar när UAD uppdateras till 9.6

PRODUKTNYHET: Nu går det att förhandsbeställa StamChild SA-670

PRODUKTNYHET: Nu går det att förhandsbeställa StamChild SA-670