PRODUKTNYHET:  Klassisk gitarrmodell med aktivt PAF-ljud från Cort

PRODUKTNYHET: Klassisk gitarrmodell med aktivt PAF-ljud från Cort

Sydkoreanska gitarrtillverkaren Cort visade nyligen upp sin nya elgitarr CR300, en klassisk modell med tydliga influenser från Les Paul.

Att CR300 har hämtat nästan all inspiration från Gibsons klassiska Les Paul-modell råder det knappast några tvivel om. Förutom några mindre designändringar, är gitarren, med lönntopp, tune-o-matic-stall och vintageinspirerade stämskruvar, väldigt lik originalet. Mikrofonerna består av EMG RetroActive Fat 55 humbuckers, som enligt Cort ska ge samma ljud som PAF-mikrofonerna från tidiga Les Paul-modeller, fast med möjlighet att även skapa en modern klang. En annan fördel med de aktiva mikrofonerna är att det går att använda längre gitarrkablar utan att försämra ljudet.

Pris: 799 dollar
Tillverkare: Cort, www.cortguitars.com
 

PRODUKTNYHET:  Omforma transienter med Couture

PRODUKTNYHET:  Omforma transienter med Couture

PRODUKTNYHET: Fyra nya pluggar när UAD uppdateras till 9.6

PRODUKTNYHET: Fyra nya pluggar när UAD uppdateras till 9.6