PRODUKTNYHET: Sällsynt elpiano som donationware

PRODUKTNYHET: Sällsynt elpiano som donationware

Hohner Electra Piano T är ett ovanligt elpiano som du med största sannolikhet aldrig kommer stöta på i verkligheten. Men som tur är har nya utvecklaren Sampleson kommit över ett exemplar och spelat in det till dig. Nästa gratis dessutom. 

När man tänker på klassiska elpiano från 1960- och 70-talet så tänker man ofta Rhodes eller Wurlitzer. Men en av de mest eftertraktade produkterna från tiden är av ett helt annat märke, nämligen Hohner. Hohner släppte, det idag otroligt sällsynta instrumentet, Electra Piano T 1974. Pianot använde sig av samma teknik som Hohner patenterade 1969, och som användes i
Hohner Electra, ett elpiano i möbelstorlek för hemmabruk. Electra T å andra sidan, är relativt portabelt då det utvecklades för jazzpianisten Gordon Beck. Men det är ingen större chans att du springer på ett exemplar, Electra T tillverkades endast i en mindre serie och är idag otroligt sällsynta. Men du har garanterat hört Electra T då den bland annat används av Led Zeppelin på ‘Stairway to Heaven’ och av The Beatles på ‘Come Together’. Nu får du chansen att helt gratis provspela en ordentligt inspelad Electra T med Samplesons mjukvaruinstrument Electrix. Sampleson har lagt ner över 1 200 timmar på att minutiöst spela in och återskapa det autentiska ljudet från en Electra T, inklusive brus och andra artefakter. Electrix släpps som ‘donationware’, vilket gör det möjligt att, utan kostnad, ladda ner och utvärdera instrumentet innan man bestämmer sig för om och vad man vill betala. 

Pris: Donationware
Tillverkare: Sampleson, www.sampleson.com
 

PRODUKTNYHET: Peter Framptons Les Paul Phenix återuppstår

PRODUKTNYHET: Peter Framptons Les Paul Phenix återuppstår

PRODUKTNYHET: Din nästa Goto-EQ kommer från Klevgränd

PRODUKTNYHET: Din nästa Goto-EQ kommer från Klevgränd