PRODUKTNYHET: Ny humbucker från Lundgren

PRODUKTNYHET: Ny humbucker från Lundgren

Lundgren Guitar Pickups är en välrenommerad svensk tillverkare av gitarrmikrofoner. De har, sedan starten i början av 90-talet, bland annat levererat mikrofoner till tillverkare som Ibanez, Hagström och Strandberg; samt artister som Ghost och Meshuggah. Nu kommer deras senaste skapelse, en humbucker-mikrofon som går under namnet Black Heaven.

Black Heaven, som är handbyggd i sverige, är en gitarrmikrofon av humbucker-typ med ett modernt ljud. Lundgren utlovar ett brett frekvensomfång och mycket kraft, med ett sound som påminner om Lundgrens legendariska M6 mikrofon, men med ett mer raffinerat och organiskt ljud. Black Heaven finns som set med både stall och hals-mikrofon, men mikrofonerna går även att köpa separat. Stallmikrofonen går även att få i två varianter, en keramisk variant, samt en med Alnico-magneter. Black Heaven kommer i färgen ‘open black’ för både 6-,7- och 8-strängade gitarrer, men finns även i färgerna ‘Black Nickel’ och ‘Drop-Top’ för sexsträngade gitarrer.

Prisexempel: Set för 6-strängad gitarr ‘open black’: 329 euro. Tillverkare: Lundgren Guitar Pickups, www.lundgren.se

PRODUKTNYHET: Behringers 909-’klon’ är på gång

PRODUKTNYHET: Behringers 909-’klon’ är på gång

PRODUKTNYHET:  Universal Audio läcker nyheter om Apollo X8

PRODUKTNYHET: Universal Audio läcker nyheter om Apollo X8