PRODUKTNYHET: Behringers 909-’klon’ är på gång

PRODUKTNYHET: Behringers 909-’klon’ är på gång

Behringer har de senaste åren släppt en hel del kloner av klassisk elektronisk musikutrustning, bland annat en kopia på Rolands TR-808. Nu är det dags för Rolands näst mest kända trummaskin att återuppstå som en Behringer, nämligen Roland TR-909, som blir Behringer RD-909.

När Roland släppte TR-909 1984 var den tänkt att ersätta den populära trummaskinen TR-808. Men TR-909 togs inte emot med öppna armar när den släpptes, många ansåg att ljuden lät syntetiskt och onaturligt. Istället blev TR-909 populär inom ny genres som hip-hop, techno, house och acid; vilket ledde till att ljudet från TR-909 snart blev en oumbärlig del av elektronisk dansmusik. Behringers RD-909 har samma grunddesign som Rolands original, men skiljer sig på ett par punkter. Behringer har till exempel stoppat in ett analogt filter samt en ‘Wave Designer’ i ljudkedjan, vilket möjliggör nya ljud. Men den största skillnaden mot originalet, verkar vara att Behringer snålat en del och inte använder sig av mekaniska tangenter, något som självfallet ska återfinnas i en riktig klon. Behringer har inte satt något leveransdatum eller pris på RD-909 än, men vi tippar på att den blir riktigt prisvärd.

Pris: Okänt
Tillverkare: Behringer, www.behringer.com

TEST: Ableton Live 10

TEST: Ableton Live 10

PRODUKTNYHET: Ny humbucker från Lundgren

PRODUKTNYHET: Ny humbucker från Lundgren