PRODUKTNYHET: TC släpper en EMT 250 emulering med dedikerad kontroller

PRODUKTNYHET: TC släpper en EMT 250 emulering med dedikerad kontroller

Danska TC Electronic är välkända för sina effekter, både för studio och gitarr. Nu släpper de en EMT 250 emulering, som kommer med en dedikerad fjärrkontroll som påminner om originalhårdvaran.

EMT 250 släpptes 1974 som ersättare till det klassiska plåtreverbet EMT 140. Till skillnad från sin föregångare var EMT 250 relativt portabelt, då det var uppbyggt kring digital teknik. Även om algoritmer och DSP-teknik har utvecklats oerhört sedan 70-talet, så finns det fortfarande en efterfrågan på det tidstypiska brusiga och lite kantiga ljudet. DVR250-DT, som TC Electronics emulering heter, är noga modellerad efter originalet, och kommer med en hårdvarukontroller som påminner om originalets interface. Kontrollern med sina stora och tydliga reglage, samt in- och utgångsnivåmätare, kopplas enkelt in via USB.

Pris: 350 dollar
Tillverkare: TC Electronic, www.tcelectronic.com

GUIDE: App to date

GUIDE: App to date

TEST: ADAM S3H

TEST: ADAM S3H