PRODUKTNYHET: Peter Framptons Les Paul Phenix återuppstår

PRODUKTNYHET: Peter Framptons Les Paul Phenix återuppstår

Epiphone och den välrenommerade gitarristen Peter Frampton lanserade nyligen Les Paul Custom Pro Phenix. Modellen bygger på Framptons tremickars Gibson Les Paul som försvann 1980 i Venezuela, men som dök upp igen 2011.

Peter Frampton förlorade sin kära Les Paul, som han döpt till Phenix, i en flygkrasch 1980. Gitarren som var Framptons favoritinstrument, både på scen och i studio, ansågs förlorad för evigt. Men precis som den bevingade namnen från grekisk mytologi, återuppstod gitarren från den eviga vilan. 2011 hittades gitarren av en tulltjänsteman i Venezuela och återlämnades till Frampton. Gitarren lämnades till Gibsons reparationsverkstad i Nashville där gitarrbyggare tillsammans med Frampton återskapade gitarren till sitt ursprungliga skick.  Samtidigt passade Gibson på att kopiera gitarren för en signaturmodell, som släpptes 2015, och nu har systerföretaget Epiphone följt efter med en egen version: Les Paul Custom Pro Phenix Limited Edition, som tillverkas i 900 exemplar. Phenix kommer med Epiphones ProBucker och Ceramic Pro mikrofoner. Det kommer även en extra limiterad variant av modellen, Premium Outfit, som kommer med hårt fodral och äkthetsintyg, som endast tillverkas i 200 exemplar. 
 

Pris: Premium: 1 199 dollar, Standard: 899 dollar
Tillverkare: Epiphone, www.epiphone.com
 

PRODUKTNYHET:  Universal Audio läcker nyheter om Apollo X8

PRODUKTNYHET: Universal Audio läcker nyheter om Apollo X8

PRODUKTNYHET: Sällsynt elpiano som donationware

PRODUKTNYHET: Sällsynt elpiano som donationware