PRODUKTNYHET: Nygammal mikrofon från Peluso

PRODUKTNYHET: Nygammal mikrofon från Peluso

Den amerikanska mikrofontillverkaren Peluso, som är kända för sina välljudande replikor och återutgivningar av klassiska mikrofoner, släpper nu en kopia på AKG C414 EB från 1974.

Den nya mikrofonen från Peluso går under namnet P-414, och tillverkaren är öppen med att det är en kopia på originalet de tillverkat, men med moderna komponenter. Peluso menar på att det är kapseln av mässing, liknande den som satt i AKG C-12, som ligger bakom det eftertraktade ljudet i C414, och har följaktligen lagt ner stor möda på att återskapa denna. Resultatet är en mikrofon med tydligt mellanregister och en skimrande diskant. P-414 kommer precis som originalet med valbar karaktäristik, det går att välja mellan supernjure, njure, åtta eller rundtagande.

Pris: 899 pund
Tillverkare: Peluso Microphones, www.pelusomicrophonelab.com

PRODUKTNYHET: Neumann släpper en studiohörlur

PRODUKTNYHET: Neumann släpper en studiohörlur

PRODUKTNYHET: Tre små gitarrförstärkare från Blackstar

PRODUKTNYHET: Tre små gitarrförstärkare från Blackstar