PRODUKTNYHET: Möt Bolt, en ny synth från Nektar Technology

PRODUKTNYHET: Möt Bolt, en ny synth från Nektar Technology

Nektar Technology, som är mest kända för deras kontrollers och MIDI-keyboards, släpper nu en mjukvarusynth, Bolt.

Bolt bygger på helt ny teknik utvecklad av Nektar tillsammans med Professor Dr. Udo Zoelzer från Helmut-Schmidt-Universitetet i Hamburg, Tyskland. Tekniken kallas Harmonics syntes, och ska enligt tillverkaren ge helt nya ljud och funktioner. Bland annat krävs det inte många knappar och reglage för att styra Bolt, istället sköter själva oscillatorerna det mesta av jobbet, med bara två reglage. Nektar menar att Bolt med detta arbetssätt mer påminner om en äldre analogsynth, där varje justering av synthen låter bra, även om man inte vet vad man gör. Bolt finns som VST, VST3 och AU, för 64-bitars Mac- och Windowsdatorer.

Pris: 99 dollar
Tillverkare: Nektar Technology, nektartech.com

PRODUKTNYHET: Nya ljud till Nord Stage 3

PRODUKTNYHET: Nya ljud till Nord Stage 3

PRODUKTNYHET: Japansk baspreamp med svensk design

PRODUKTNYHET: Japansk baspreamp med svensk design